Glidande betalning

I flera år har vi på School of Graceful Living haft en längtan att göra våra kurser och utbildningar mer lättillgängliga för fler personer. Det här året kommer att bli en prövoperiod för att se om det fungerar att ha en glidande betalningsskala. Dvs att du betalar efter din egen betalningsförmåga och själv får känna efter hur mycket du vill och kan bidra tillbaka för det du får. Självklart så finns det en undre smärtgräns för oss eftersom det är förenat med stora kostnader att driva en utbildningsverksamhet. Grundtanken bakom det här förhållningssättet är en annan syn på pengar, där fördelandet av resurser är en viktig del för världens framtid.

Tilliten i oss att människor som söker våra utbildningar och kurser är hederlig, ärlig och vill bidra är stor, det enda som stoppat oss tidigare är rädslan för att den administrativa sidan i företaget ska haverera. Att inte ha kontroll på siffror, papper och överenskommelser är ett störmoment, men nu kör vi och testar och ser… vi har inte hunnit göra det här på det längre ledarskaps och inrednings utbildningar som börjar till hösten men jag inom kort så är vi där också… vi börjar nu med introduktionskursen i Graceful Living 1-2 mars. Jag vill gärna höra dina tankar kring en glidande betalningsskala… hur tänker du när du själv ska värdera det du köper? Om du har mer resurser än andra kan du tänka dig att bidra till att någon annan? Är du i kontakt med dina egna behov och andras när du hanterar pengar? Hur tänker du när det gäller världens ekonomi och fördelning av resurser?

8 svar på Glidande betalning

 1. Cathrine skriver:

  Bra ide. Jag funderar på att göra detsamma i mina kommande verksamheter.

 2. Maria skriver:

  Att vi människor ska hjälpa varandra har på något vis tappats bort i dagens samhälle. Vi tänker allt som oftast i första hand på oss själva. Jag tror att detta kan vara en del av orsaken till den ökade psykiska ohälsan i samhället.
  Ert sätt att tänka kring detta är helt fantastiskt och kan inte misslyckas!!!! Jag vågar säga att det är ett gudomligt tänkande!

 3. helena elf skriver:

  Er utbildning är som gjord för mig…problemet är att kunna finansiera utbildningen. Något förslag?
  Kram Helena

  • Agneta Nyholm Nyqvist skriver:

   Man kan söka fonder, kan inte svara på rak arm vilka men det finns många fonder i Sverige att söka kring i synnerhet om det har med hållbar utveckling att göra vilket vi står för kram Agneta

 4. Lena Fagerberg skriver:

  Hej!
  Låter väldigt bra i mitt sätt att se på livet. Ett rätt tänk för expansion och utveckling och kärlek på jorden <3
  Jag känner att jag hittat hem när jag läser dina värderingar och hoppas kunna gå denna utbildning till hösten!
  Lena

 5. Hej!
  Låter som en bra idé och lite som man gör på Hawaii där det kallas ”pay by donation” som härrör från förr i tiden där man betalade healers med t ex mat, husrum eller pengar efter förmåga. Ett sätt att räkna på kan ju vara procentuellt i relation till ens inkomst eller liknande.
  Aloha,
  /Hannah