Böcker

WABI SABI tidlös visdomwabi-sabi

Agneta Nyholm Winqvist
 Mars 2011

Längtar du också efter att stressa ner, att leva lugnare och enklare och att ta vara mera på dig själv och den värld du lever i? Det du längtar efter är tankar som funnits i den österländska filosofin i över 5000 år: wabi sabi, som betyder tidlös visdom. 
Wabi kan översättas med ”fattigdom” och tolkas som oberoende av det materiella. En wabi person är enkel, anspråklös, ödmjuk och uppskattande. Det är en person som nöjer sig med lite och inte behöver mycket för att bli nöjd. Sabi kan översättas med ”tidens blomstring”, och i det uttrycket vilar insikten om att allt åldras. Sabi representerar tidens gång och det ligger en ton av längtan i ordet men också en strof av vemod över att inget är beständigt. Släpp jakten på lycka och skapa i stället en varsam förnöjsamhet över livet så mår du mycket bättre.

”Jag bara älskar Agneta Nyholm Winqvist nya bok wabi sabi” 


/Christel Dopping journalist”Jag blir varm i hjärtat och gläds så för varje sida jag läser i Wabi Sabi tidlös visdom”

/Anne”Efter att ha läst wabi sabi tidlös visdom känns det som att jag kan sluta läsa alla dessa självhjälpsböcker”


/Mona

 

LEVA MED FENG SHUIleva-med-feng-shui

Agneta Nyholm Winqvist

Maj 2007

Leva med Feng shui är ett helhetsgrepp om den urgamla läran och visar läsaren hur hela livet kan formas enligt feng shui. Förutom nyskrivna avsnitt om bland annat heminredning och trädgård, baguan och färglära behandlas ett flertal områden som inte alls funnits med i de tidigare böckerna. Boken är rikt illustrerad med stämningsmättade foton och skisser, och vänder sig både till nybörjaren och till den som redan tidigare har kunskap i ämnet.

FENG SHUI FÖR SVENSKA HEMfeng-shui-for-svenska-hem

Agneta Nyholm Winqvist

3:e upplagan, 2003

Feng shui för svenska hem presenterar den nya inredningstrenden som får dig att må bra hemma. Detta är den första boken om denna österländska lära som utgår från svenska förhållanden. Boken är inspirerande, lättfattlig, personlig och enkel att använda. Och fylld med svenska exempel. -När jag skrev ”Feng shui för svenska hem” var målsättningen att läsaren skulle känna att idéerna i boken var lätta att omsätta i verkligheten, även om ekonomi och bostadsyta var begränsad. Ambitionen var inte att diktera en mängd regler för vad som går och inte går att göra – jag är övertygad om att du som läsare själv kan avgöra vad som är rätt och passar för dig. I boken finns ett flertal föreefter-reportage, gjorda i vanliga svenska hem, för att lättare åskådliggöra tankegången bakom Feng Shui. Till min hjälp har jag haft två av Sveriges duktigaste fotografer: Michael Engman och Karolina Gustafsson, som arbetar på inredningstidningen Bazaar.

 

FENG SHUI FÖR SVENSKA TRÄDGÅRDARfeng-shui-for-svenska-tradgardar

Agneta Nyholm Winqvist

2003

Boken förklarar vad feng shui är och vad de olika ”verktygen”, bl.a de fem elementen och yin och yang, innebär. Med tydliga skisser och vackra och inspirerande färgfoton – beskrivs vad man bör tänka på i sin närmaste utemiljö.

 

FENG SHUI FÖR MODER JORDfeng-shui-for-moder-jord-lar-dig-att-hela-och-laka-energie

– lär dig att hela och läka energier

Agneta Nyholm Winqvist

November 2007

I Feng shui för moder jord får vi ta del av grundprinciperna för jordläknings- ceremonier och ritualer, hur man håller sig förankrad och i kontakt med jordanden.

Cd skiva med instruktioner och meditationer ingår.

-Om du har en stor eller liten trädgård har ingen betydelse om du vill praktisera feng shui – även en balkong kan bli en livgivande ”trädgård”!

Från författarens egen trädgård visas exempel på hur man kan göra upp en flerårig plan, men också hur man med hjälp av små ingrepp kan nå betyudande resultat. Allt beskrivet på ett lättfattligt sätt.

 

FENG SHUI FÖR SJÄLENfeng-shui-for-sjalen

Agneta Nyholm Winqvist

Augusti 2004

Feng shui är så oerhört mycket mer än att placera en fåtölj rätt, städa garderoben eller se till att ha rätt vegetation runt huset. Det handlar om samspelet mellan vår inre och yttre värld, en strävan efter balans och harmoni i själen.