Våra böcker


Graceful Living

Graceful Living

AGNETA NYHOLM
NOVEMBER 2014

Vi vet att ingenting i livet kan tas för givet. Graceful Living är en ideologi som med hjälp av andliga och vetenskapliga idéer skapar ett medvetet, varsamt och njutbart liv. I boken får du vägledning för att komma igång och nå det verkligt välgörande och hållbara i ditt liv. Graceful Living erbjuder kraftfull inspiration, kunskap och strukturer för att såväl individen som världen i stort skall komma tillbaka på banan och leva mer hållbart, innerligt och njutbart.
Du kommer lära dig om hur vi historiskt har behandlat varandra och vår jord. Du får inspiration till hur du på ett mer lekfullt sätt kan hantera olika svårigheter. Du får ta del av den fantastiska biomimitiken – läran om hur naturen alltid hittar lösningar som vi människor kan imitera. Du kommer framförallt att öppna dina sinnen och din kropp för att börja leva mer varsamt och innerligt.


”Graceful Living boken är fylld med klokheter och som en varsam omfamning av själen. Den är fantastisk vackert illustrerad, utan pekpinnar och står för allt som jag anser världen är i skriande behov av. Äkthet, empati, omsorg, hållbarhet, djupare meningsfullhet och ansvarsfullt ledarskap”
/ELSMARIE LARSSON

”Det här är en underbar bok. Klok, vacker, inspirerande och stödjande.”
/EVA ARESKOG

”Helt enastående bilder. Välskrivet och känslan … ja, ett stort bidrag till ökad medkänsla och medvetenhet!”
/MONICA KATARINA FRISK

”Har precis läst boken Graceful Living och bara älskar den!”
/PIA WALLDÉN

Köp boken från HOI förlag.
Graceful living: konsten att leva varsamt och innerligt

Wabi Sabi

Wabi Sabi – Tidlös visdom

AGNETA NYHOLM WINQVIST
MARS 2011

Längtar du också efter att stressa ner, att leva lugnare och enklare och att ta vara mera på dig själv och den värld du lever i? Det du längtar efter är tankar som funnits i den österländska filosofin i över 5000 år: wabi sabi, som betyder tidlös visdom.
Wabi kan översättas med ”fattigdom” och tolkas som oberoende av det materiella. En wabi person är enkel, anspråklös, ödmjuk och uppskattande. Det är en person som nöjer sig med lite och inte behöver mycket för att bli nöjd. Sabi kan översättas med ”tidens blomstring”, och i det uttrycket vilar insikten om att allt åldras. Sabi representerar tidens gång och det ligger en ton av längtan i ordet men också en strof av vemod över att inget är beständigt. Släpp jakten på lycka och skapa i stället en varsam förnöjsamhet över livet så mår du mycket bättre.


”Jag bara älskar Agneta Nyholm Winqvist nya bok wabi sabi”
/CHRISTEL DOPPING JOURNALIST

”Jag blir varm i hjärtat och gläds så för varje sida jag läser i Wabi Sabi tidlös visdom”
/ANNE

”Efter att ha läst wabi sabi tidlös visdom känns det som att jag kan sluta läsa alla dessa självhjälpsböcker”
/MONA

Feng Shui för
Svenska hem

Feng Shui för Svenska hem

AGNETA NYHOLM WINQVIST
3:e upplagan, 2003

Feng shui för svenska hem presenterar den nya inredningstrenden som får dig att må bra hemma. Detta är den första boken om denna österländska lära som utgår från svenska förhållanden. Boken är inspirerande, lättfattlig, personlig och enkel att använda. Och fylld med svenska exempel. -När jag skrev ”Feng shui för svenska hem” var målsättningen att läsaren skulle känna att idéerna i boken var lätta att omsätta i verkligheten, även om ekonomi och bostadsyta var begränsad. Ambitionen var inte att diktera en mängd regler för vad som går och inte går att göra – jag är övertygad om att du som läsare själv kan avgöra vad som är rätt och passar för dig.

I boken finns ett flertal föreefter-reportage, gjorda i vanliga svenska hem, för att lättare åskådliggöra tankegången bakom Feng Shui. Till min hjälp har jag haft två av Sveriges duktigaste fotografer: Michael Engman och Karolina Gustafsson, som arbetar på inredningstidningen Bazaar.

Leva med Feng Shui

Leva med Feng Shui

AGNETA NYHOLM WINQVIST
Maj 2007

Leva med Feng shui är ett helhetsgrepp om den urgamla läran och visar läsaren hur hela livet kan formas enligt feng shui. Förutom nyskrivna avsnitt om bland annat heminredning och trädgård, baguan och färglära behandlas ett flertal områden som inte alls funnits med i de tidigare böckerna. Boken är rikt illustrerad med stämningsmättade foton och skisser, och vänder sig både till nybörjaren och till den som redan tidigare har kunskap i ämnet.

Feng Shui för
Svenska Trädgårdar

Feng Shui för Svenska Trädgårdar

AGNETA NYHOLM WINQVIST
2003

Boken förklarar vad feng shui är och vad de olika ”verktygen”, bl.a de fem elementen och yin och yang, innebär. Med tydliga skisser och vackra och inspirerande färgfoton – beskrivs vad man bör tänka på i sin närmaste utemiljö.

Feng Shui för Själen

Feng Shui för Själen

AGNETA NYHOLM WINQVIST
Augusti 2004

Feng shui är så oerhört mycket mer än att placera en fåtölj rätt, städa garderoben eller se till att ha rätt vegetation runt huset. Det handlar om samspelet mellan vår inre och yttre värld, en strävan efter balans och harmoni i själen.

Naturligt Vis

Naturligt Vis

Biomimik handlar om hur vi kan imitera naturen för att skapa starka och hållbara lösningar. Det finns 4 miljoner växtarter och djur som sitter på svar som vi behöver för att hitta nya sätt att tänka kring hur vi kan ta oss an utmaningar och driva hållbar utveckling. Biomimiken öppnar upp för lösningar till oss som naturen har utvecklat under 3,8 miljarder år. Frågor som vi skulle kunna få svar på genom naturen är:

  • Vid extrem torka hur skulle vi omvandla luftens fuktighet till vattenkällor genom att studera hur kameler ger sig själva vätska utan att dricka.
  • Kan byggsektorn lära av hur snäckorna tillverkar hållbara och samtidigt porösa byggmaterial så att vi kan reducera vikten vid transport av byggmaterial i framtiden?
  • Vad kan slemsvampar lära oss om att bygga infrastruktur, hållbart och effektivt? Det studeras redan i delar av världen när man bygger nya stadsdelar och tunnelbanesystem.

Världen står inför stora utmaningar och nu behövs ett ledarskap som har förmåga att navigera i en föränderlig och komplex värld. Ett ledarskap som tar täten genom att skapa ett omställningsarbete som ger en hållbar förändring. Ord som du har hört många gånger förut. Men när det gäller biomimiken är det fina att du som ledare eller delaktig i hållbarhetsarbete kan ta hjälp av naturen för att faktiskt skapa just stabila långsiktiga lösningar, genom att använda de naturlagar som finns. Det viktiga nu är att vi förstår hur naturen gör och att vi lyckas omsätta det i vårt framtidsarbete. Vill vi gå en hållbar framtid till mötes behöver vi göra det nu och vi behöver göra det tillsammans!


Vill du boka en föreläsning?
Kontakta Agneta Nyholm på info@sofiainstitutet.se

”Jag har arrangerat ledarskapsseminarium i över 20 år och det här var bland det bästa jag har hört… super!”
Anders Åkerman
VD Kompetensgruppen


Köp boken Naturligt Vis – ledarskap och framtidsarbete med biomimik

Läkande krafter

Läkande krafter

AGNETA NYHOLM OCH SARA DAHLBERG ERIKSSON
2017
Läkande krafter är en bok för Dig som vill använda läkande principer som värdegrund för ett gott liv. En studiebok för fackförbund, skolor, vård- och omsorg, behandlingshem, inom arbetsliv och organisationer eller bara hemma vid köksbordet. Boken kan användas individuellt eller i grupp.
De läkande krafterna är ett trettiotal begrepp som har det gemensamt att de kan läka känslomässiga sår och minska bekymmer. De är tidlösa och bidrar till att bygga upp en stabil och kraftfull tillvaro. Exempel på läkande krafter – kärlek, försoning, integritet, respekt, ärlighet, humor och gemenskap…
Med boken vill vi förmedla att det finns hopp även när tillvaron känns meningslös. Det här en handbok för ett gott liv som förespråkar fotarbete med hjälp av reflektioner, strategier, eget och gemensamt arbete och konkreta redskap.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 Jag vill prenumererar på ert nyhetsbrev som kommer ca en gång i månaden.

Namn
E-post