Om Graceful Living

Graceful Living erbjuder kunskap, inspiration och handfasta strukturer för att såväl individen som världen i stort skall ”komma tillbaka på banan” och leva ett mer hållbart, innerligt och njutbart liv.

De centrala värderingarna i Graceful Living är gemenskap, skönhet, njutning, glädje, enkelhet, varsamhet och hållbarhet. Ideologin tar avstamp i viktiga och revolutionerande ämnen som när de vävs samman skapar magi och livskraft.

Viktiga grundpelare för ideologin

Biomimik är förmodligen det viktigaste ämnet i världen just nu. Läran handlar om hur naturen skapar lösningar som människan kan imitera. Jorden har 3,8 miljarder års försprång framför människan när det gäller att skapa hållbara, vackra och intelligenta lösningar. Knölvalarna och lotusblommorna kan idag lära oss massor om hur bra design skapas och hur vi kan leva på ett sätt som skapar ett gott och hållbart liv för alla.

Se vår korta introduktionsvideo om Biomimik här.

Agneta berättar om Biomimik och framtidsarbete på Linköpings stadsbibliotek. Föreläsningen är ett samarrangemang mellan Linköpings Naturcentrum, Linköpings stadsbibliotek, ABF Östergötland och Naturskyddsföreningen Linköping.

Graceful Livings värdegrund bygger på tidlösa andliga principer med en inneboende läkekraft. Dessa principer är viktiga för alla människor, oavsett ålder, kön och ras. Det spelar ingen roll om man är muslim, kristen eller ateist – principer såsom kärlek, respekt, humor, gemenskap och meningsfullhet är fullständigt grundläggande för att vi ska må bra och fungera fint tillsammans. Vi har 33 andliga principer i Graceful Livings värdegrund som bär upp ideologin

Graceful Living jobbar hela tiden för nya omställningsprinciper och strukturer som stödjer lokal utveckling och hållbart samhälle. Vi behöver nya visioner och ersätta föreställningen om ekonomisk tillväxt som mål för samhället. Vi inspirerar till att reflektera över vad som verkligen skapar livskvalitet och vad det egentligen är som gör livet värt att leva. Därifrån jobbar vi aktivt med att hitta nya strukturer och samarbete för att minska våra skadliga avtryck i världen och värna om kommande generationer.

Tidlös skönhet är ett viktigt begrepp inom Graceful Living, vi vet att där det är vackert sker bra saker och människor mår bra. Vi försöker omsätta skönhet och värdighet i så väl yttre som inre miljöer. Vi tar lärdom av naturens intelligens när vi skapar skönhet. Tidlös skönhet är det som alltid tilltalat människan den är inte subjektiv den är harmonisk, balanserad och känns som vacker oavsett vem som betraktar den. Vi arbetar med design, inredning, trädgård och arbetsmiljöer som är hälsosamma, omsorgsfulla, livsbejakande och hållbara.

Vi som arbetar med School of Graceful Living

School of Graceful Living drivs av Agneta Nyholm och Malin Cederblad.
Under utbildningen kommer du även att få träffa föreläsare inom olika kunskapsområden.


Agneta Nyholm

Agneta Nyholm

Agneta har drivit utbildningsverksamhet i drygt 30 år och är författare till 12 böcker, bland annat om Feng shui, som gjorde henne till en förgrundsperson inom ämnet i Sverige. Hon har drivit Nordic School of Feng Shui i tio år, men sålde skolan 2012 för att jobba med inredning och design med mer fokus på hållbar utveckling. Hon undervisar även i onlinekursen Besjäla ditt hem. Agneta är utbildningsansvarig på School of Graceful Living.


Malin Cederblad

Malin Cederblad

Malin är verksamhetsansvarig och det är henne du möter när du söker till utbildningarna. Malin har ett stort intresse för hur man kan skapa miljöer där människor trivs och mår bra. Hon fascineras över hur man med hjälp av utformning, material, kulör och belysning kan påverka hela upplevelsen. Att också leva på ett sätt som gynnar vår jord och att hitta mer hållbara lösningar i vardagen är någonting som känns oerhört viktigt för oss. Malin har en förkärlek för det handgjorda och det textila hantverket.


Marie Barthelson

Marie Barthelson

Marie Barthelsson är inredningslärare på den ettåriga utbildningen Design for Graceful Living. Hon har jobbat i många år med inredning. Hon är skolans solstråle som brinner för den goda inredningen och för att människor ska må bra.

Läs mer om våra utbildningar

Vi erbjuder inredningsutbildningar med fokus på hälsa och hållbar utveckling för dig som vill lära dig att inreda och besjäla privata och offentliga platser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 Jag vill prenumererar på ert nyhetsbrev som kommer ca en gång i månaden.

Namn
E-post