Design for
Graceful Living

 • 14 september 2023, träffar i Stockholm och Västervik
 • 16 platser

Ettårig yrkesinriktad inredningsutbildning med fokus på hälsa och hållbar utveckling för dig som vill lära dig att inreda och besjäla privata och offentliga platser.

En utbildning som präglas av tidlös skönhet, harmoni/balans, grönt tänkande, gamla traditioner i samspel med naturbaserad teknologi.

Pris: 45.000 SEK

Inkl. moms för privatpersoner
Exkl. moms för företag.

KURSENS innehåll
 • Inredning för hem där livet är skönt
 • Nya tidens inredning och design
 • Grön design och klimatsmarta val
 • Inspirerande och kreativ design för arbetslivet
 • Graceful living i praktiken

Läs mer om kursens moduler här nedan.

Vem är utbildningen till för?

Utbildningen passar dig som vill skapa harmoniska, friska och sunda miljöer. Vi söker dig som har:

 • God grundkänsla för skönhet, färg, form och design
 • Ett intresse för människor och planetens välbefinnande
 • Ett kreativt och innovativt sinne
 • En god portion humor och livslust
 • En längtan att ge omsorg och näring till dig själv, andra och planeten

Teori och praktik kommer att varvas under hela utbildningen. Våra lärare och gästföreläsare som finns presenterade här på hemsidan, är specialister inom sina fält och utvalda med omtanke till just denna utbildning. De skräddarsyr sina föreläsningar för att ge deltagarna den bästa möjliga och mest praktiskt användbara kunskap inför sitt framtida arbete inom tidlös skönhet, hållbar utveckling och grön design.

Utbildningen är uppdelad i fem kursmoduler á 4 dagar vardera med undervisning på en konferensanläggning. De första fyra träffarna äger rum i Stockholm och den femte i Västervik. Modulerna är förlagda till helger (torsdag kl. 14.00 till söndag kl.14.00). Mellan varje kurstillfälle kommer deltagarna att få hemuppgifter att fullfölja till nästa kurstillfälle, det ingår även trepartsamtal varannan vecka med andra kursdeltagare för att byta insikter och kunskap. Sista kurstillfället är en redovisning av kursdeltagarna certifieringsuppgifter.

Vill du fördjupa dig i kursens litteratur och olika ämnen kan du ladda ner information här.

Efter färdig certifiering kan deltagaren använda titeln Graceful Living Inrednings Designer.

Vi här på School of Graceful Living ser fram emot att få dela med dig en värld av skönhet och omtanke för allt liv, och att ge dig de verktyg du behöver för att gå ut och göra världen till en vackrare och mer hållbar plats att leva.  Vi hoppas att se dig på denna utbildning som kommer att öppna många nya och spännande dörrar in i framtiden, och vi ser fram emot att få träffa dig!

Lärare: Marie Barthelsson, Agneta Nyholm

Modul 1: Ett hem där livet är skönt

I den här modulen går vi igenom Graceful Livings värdegrund som baseras på fyra nyckelord: Vackert – Enkelt – Kul – Hållbart och som vilar i kunskapen om den tidlösa skönheten. Utifrån dessa lär du dig basen i hur man skapar friska och sunda livsmiljöer och grunderna i inredning. Vi går igenom allt ifrån möblering, färgsättning, golvmaterial, uppmätning, ritningar till hur man tänker kring små och stora ytor samt hur man påverkas av färger, former, symboler och material. Du får lära dig hur man konsulterar och inspirerar människor att skapa hem där livet är skönt och hur du tar tillvara på kundens behov och önskningar samtidigt som du bevarar din konstnärliga kreativitet.

Modul 2: Nya tidens inredning

Den här modulen påbörjar det viktiga arbetet med att förstå morgondagens hållbara inredning och design. Vi går också djupare in på inredningslära och på hur man konsulterar och inspirerar människor och företag till förändring.Vi tittar på hur färg och form påverkar sin omgivning och på hur man kan balansera kontraster. Du lär dig om arkitekturens påverkan på den inre och yttre miljön liksom mer om ljussättning, golvmaterial, mattor, gardiner och ljuddämpning..

Modul 3: Grön design

Vi djupdyker i grön design och lär oss mer om olika material och deras påverkan på såväl människan som planeten. Vi får stifta bekantskap med ett av det viktigaste ämnen som finns och det är Biomimitiken  läran om hur naturen designar vackra hållbara lösningar. Ett livsviktigt ämne som allt fler intresserar sig för. Vi går även igenom ”Cradle to Cradle” som även det är ett cirkulärtänkande där material återanvänds, återvinns eller energiutvinns. Vi fördjupar oss också i kunskap om hur man inreder för bästa möjliga resultat utifrån kunders olika behov. Vi tar även ett steg vidare ut i trädgården och lär oss hur man använder gyllene snittet

Modul 4: Design som stärker och lyfter arbetslivet.

Nu ger vi oss ut i arbetslivet och tittar på hur vi kan forma morgondagens goda arbetsmiljöer. Vårt mål är att skapa spännande, omsorgsfulla inredningar där människor trivs och gott arbete växer . Vi lyfter kunskapen ur de första modulerna in på kontor, dagis, äldreomsorg och lär oss skapa det goda livsrummet för barn, sjuka och äldre. Du kommer att få se hur växter kan inverka positivt i arbetsmiljöer och  hur färg, form och symbolik stimulerar offentliga miljöer. Här påbörjar vi även ett fördjupningsarbete i område och med en målgrupp som vi brinner för.

Modul 5: Graceful living i praktiken

Under de här dagarna kommer vi att resa iväg till en plats där vi under fyra dagar kan fördjupa våra kunskaper och se hur vi kan ta dem ut i världen. Du lär dig mer om hur man bygger en verksamhet som konsult och alla som vill visar upp sina fördjupningsarbeten och får tid att putsa vidare på sina idéer. Vi äter gott, umgås, yogar, tar sköna promenader och vilar – för att låta allt sätta sig i kropp och själ.

Kostnader för utbildningen

Kursavgiften år 2018 är 45 000 SEK inkl moms för privatpersoner. För företag och organisationer är kursavgiften 45 000 SEK exkl moms. Kostnaden kan delas upp under studieåret i tre omgångar om så behövs eller månadsvis. Inom 20 dagar efter att vi mottagit din ansökan skickar vi besked om din antagning samt en bekräftelse och faktura på anmälningsavgiften, som är 3 000 SEK.

Din utbildningsplats är garanterad när anmälningsavgiften inkommit på School of Graceful Livings plusgirokonto. Anmälningsavgiften återbetalas endast om utbildningen ställs in.

Kostnaden för kost och logi, inkl lakan och handdukar,  2500:- per tillfälle/ helg för delat rum/ stuga. Om man önskar eget rum, i mån av tillgång, så kostar det 700:- extra.

Stipendium

Det är viktigt för oss att inte exkludera människor med låg inkomst, unga, sjukskrivna osv. Vi delar varje år ut 5 stipendium på 10.000 kr till deltagare som svårt att betala hela kursavgiften.  Om du av en eller annan anledning inte kan betala hela avgiften så kan du söka det här stipendiet. Skriv några rader till oss och berätta om din situation. Vill du inspirera andra att gå våra utbildningar är det ett annat  sätt till att finansiera din utbildningsplats.

Villkor för utbildningen

Om utbildningen avbryts av deltagaren efter första kursmodulen blir kurskostnaden 10 000 SEK inkl moms. Avbryts utbildningen efter modul 2-3 blir kurskostnaden 25 000 SEK inkl moms. Avbrott som görs efter 4:e modulen innebär att full kurskostnad erläggs. Vid egen eller nära anhörigs sjukdom är School of Graceful Livings rekommendation att du kvarstår i utbildningen och att du tillsammans med handledaren gör upp en processplan för att hämta igen innehållet i aktuell modul. Examinering sker efter det att deltagaren deltagit i samtliga kursmoduler och slutfört sina hemuppgifter.

Utförlig information om utbildningsdatum, ort, kostnader och villkor finns i ansökningsblanketten som du laddar ner. Har du ytterligare frågor om utbildningen kan du kontakta oss via mail.

Vänta inte för länge med att anmäla dig vi har ett begränsat antal platser på våra utbildningar och de brukar vara fullsatta. Du kan preliminärboka en plats via mail i tre veckor om du behöver tänka igenom saken eller skicka en förfrågan för att höra om det finns platser kvar.


Ladda ner PDF-filen, skriv ut och fyll i ansökan.
Posta till:
School of Graceful Living
Nybrogatan 19
871 31 Härnösand
Du kan också scanna in ifylld blankett och skicka elektroniskt till e-post: info@gracefulliving.se

referenser

Vad säger tidigare deltagare?

Jag är jättenöjd. Det har varit ett fantastiskt år och jag är jättenöjd att ha gått denna kursd med kursen!
Camilla
Tack tack tack för en fantastisk kurs. Jag kommer att ha mycket roligare i mitt liv efter den här utbildningen. Inte bara för att jag lärt mig mer om inredning, vilket är ungefär det bästa jag vet. Utan också för att du visat hur viktigt det är att vara totalt hängiven sin egen unika ton.
Lena
Den här kursen har gett mig så otroligt mycket. Jag har öppnats upp för min kreativa sida det äkta och sanna som skiljer denna kurs mot andra inredningskurser. Jag har fått öppnade ögon och kan fylla mig själv och mitt hem med kärlek.
Anna-Karin
Av alla kurser jag gick 2020 Jag åkte hem full av inspiration och jag är supernöjd!!!
Lotta

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 Jag vill prenumererar på ert nyhetsbrev som kommer ca en gång i månaden.

Namn
E-post