Neurodesign – inredning och arkitektur för sinnet

  • Måndag 13 November kl 18.30, webbinarium

Välkommen till en spännande föreläsning om Neurodesign! Under denna presentation kommer vi att fördjupa oss i den senaste forskningen om hur våra hjärnor påverkas av vår omgivning och hur dessa i sin tur påverkar vårt fysiska och psykiska välbefinnande.

Vi kommer att utforska vad som inträffar inom oss när vi möter olika färger, former och symbolspråk i vår omgivning. Vi ska undersöka hur felaktiga proportioner på fönster och dörrar kan rubba vår inre balans och skapa ohälsa, samt hur en dåligt utformad inredning, även om vi inte medvetet noterar den, kan utlösa stress och negativt påverka vår hälsa.

Vi ska djupdyka i insikten om att våra hjärnor är plastiska och formbara och hur inredning och arkitektur har potential att forma våra tankar och känslor. Vilka typer av miljöer skapar en känsla av lugn och ro i våra inre system? Vilken typ av inredning stimulerar och engagerar hjärnan på ett optimalt sätt? Kan visuella upplevelser faktiskt bidra till att minska kriminalitet?

Vi kommer även att granska de utmaningar som samhället står inför idag och överväga hur våra framtida miljöer bör utformas. Vad kan vi göra redan idag för att främja välbefinnande och skapa en trygg och omsorgsfull grund för människors livskvalitet? Genom att studera positiva exempel inom inredning, arkitektur och samhällsbyggnad kommer vi att finna inspiration och vägledning för att forma framtiden.

Det är viktigare än någonsin att reflektera över hur själlösa miljöer kan påverka människors beteenden och vad vi kan göra som skapar omsorgsfulla och väl genomtänkta miljöer som främjar ett gott liv för alla.

Varmt välkommen till denna workshop där vi möts över zoom under 1.5 timme.

295 kr

Föreläsare

Agneta Nyholm

Agneta Nyholm är grundare av Sofiainstitutet och en erfaren lärare inom inredning och design vid School of Graceful Living. Med en imponerande författarportfölj som omfattar 12 böcker, främst inom områdena inredning, trädgård och de österländska filosofierna feng shui och wabi sabi, har Agneta skapat en betydande inverkan. Dessa böcker har tillsammans sålt över 250 000 exemplar. Under de senaste två decennierna har Agneta utbildat både feng shui-konsulter och inredare. Hon var föreläsare på TEDx Trondheim 2013, där hon delade insikter om ”Graceful Living” – en livsstil som främjar medvetenhet och en innerligare livsstil.

I sin senaste bok, ”Naturligt Vis” (2020), utforskar Agneta ledarskap och omställningsarbete med hjälp av biomimik, en spännande filosofi där naturens grundprinciper är i fokus. Hon visar hur vi kan lära oss av naturen och dess underverk, som att använda bakterier för att reparera betong eller ta inspiration från hajar för att skapa material där bakterier inte kan fästa.

Agneta Nyholm är en inspirerande och mångsidig föreläsare som delar sin breda kunskap inom hälsa, inredning, design och arkitektur med glädje och humor. Hennes engagemang för att skapa bättre och mer medvetna livsmiljöer gör henne till en värdefull röst.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 Jag vill prenumererar på ert nyhetsbrev som kommer ca en gång i månaden.

Namn
E-post